Sky Program – Skills for Youth

În cadrul acestui proiect avem întâlniri organizate cu studenții interesați, întâlniri care să se desfășoare sub forma unor traininguri săptămânale atât teoretice, cât și practice. Structura pe care am conceput-o pentru temele pe care ne dorim să le abordăm se va desfășura pe parcursul a 8 săptămâni. Inițial ne dorim un proiect pilot, în urma căruia să observăm dacă scopul nostru a fost atins și dacă într-adevăr prin ceea ce am făcut am reușit să îi ajutăm pe cei care au participat la trainingurile pregătite. În prima parte a proiectului vom concepe partea de Evaluare, în care vom discuta cu studenții și vom aplica anumite chestionare prin care vom încerca să aflăm nevoile acestora. La sfârșitul perioadei de traininguri ne vom reîntâlni cu studenții în același cadru de evaluare de această dată a măsurii în care nevoile lor vor fi atinse prin intermediul proiectului nostru. În urma acestui proiect pilot vom explora ce este nevoie să îmbunătățim așa încât studenții să beneficieze cât mai mult de acest program.

Obiectivele proiectului:

  • 1. Evaluarea și analizarea nevoilor studenților cu privire la abilitățile, aptitudinile și cunoștiințele pe care le au pentru a face trecerea spre piața muncii;
  • 2. Dezvoltarea de abilități de tip soft-skills pentru o funcționare eficientă în mediul universitar și cel profesional;
  • 3. Informarea cu privire la oportunitățile existente pe piața muncii, aspecte de țin de căutarea unui loc de muncă și prezentarea la un interviu de angajare.

Rezultate așteptate

Ne așteptăm ca în urma parcurgerii acestui program, studenții să aibă abilități de tip soft skills mai bine dezvoltate pentru a face mai bine trecerea spre piața muncii, să ia decizii informate în privința carierei, să aibă expectanțem atitudini și gânduri funcționale cu privire la carieră.

Beneficiarii proiectului

Programul se adresează tuturor studenților care sunt interesați de dezvoltarea lor personală.

Echipa

  • Alexandra Stan – Coordonator proiect
  • Membri:
  • Carmina Stejar, Teodora Straton, Adelina Mureșan, Adelina Sabău, Ionela Timoce, Teodora Suciu, Andreea Beciu