Proiectul a pornit ca răspuns la o nevoie reală, aceea de a facilita accesul oamenilor la servicii de sănătate mentală, prin oferirea de tehnici eficiente și practice. Grupul de dezvoltare personală se adresează oamenilor interesați de modul ȋn care se pot adapta mai bine situațiilor cotidiene prin utilizarea activităților practice, avȃnd la bază tehnici validate științific.
Scopul acestor ateliere este de a discuta despre modul în care gândurile ne influenţează emoţiile şi comportamentele şi despre cum putem lucra cu aceste gânduri pentru pentru a ne putea adapta mai bine situaților sociale. De asemenea, sunt abordate și teme precum dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare, rezolvarea de probleme și organizarea eficientă a timpului.
Obiectivele proiectului:
Prin acest proiect ne propunem sǎ promovǎm serviciile de sǎnǎtate mentalǎ, să prevenim dezvoltarea tulburărilor psihice și acolo unde este cazul să abordăm problemele de sănătate mentală existente.
Rezultate așteptate
Dezvoltarea competențelor emoționale și sociale cu impact asupra calitǎții vieții, cȃt și ȋnvǎțarea unor tehnici cognitiv-comportamentale pentru a fi transpuse ȋn rezolvarea problemelor din viața de zi cu zi.
Beneficiarii proiectului
Adulți cu vȃrsta cuprinsǎ ȋntre 20 și 40 de ani.