Clujul emoțiilor pozitive

Bună tuturor,

Așa cum știți, Psyhealth a început noul an recrutând voluntari entuziaști despre care veți afla mai multe detalii în curând.

De asemenea, am muncit la un nou proiect în cadrul CLUJ 2015 CAPITALA EUROPEANĂ A TINERETULUI. Proiectul nostru își propune să aducă în prim plan importanța recunoașterii și gestionării emoțiilor pozitive. Ne dorim ca locuitorii orașului Cluj-Napoca să fie implicați într-o activitate prin care să realizeze faptul că în căutarea sentimentelor de bucurie este nevoie să apreciem procesul și nu doar finalitatea. In acest sens, am preluat idea unui tur ghidat în care clujenii să redescopere locații cheie din orașul lor în contextul descoperirii și exersării emoțiilor pozitive.

Fiecare tur va avea urmǎtorul traseu: Piața Unirii – Piața Muzeului – Parcul Ion Luca Caragiale – Parcul Mare-Podul Elisabeta – Strada Rațiu – Intersecția 7 Străzi – Strada Fericirii.

La fiecare locație participanții vor avea o experiență diferită, de exemplu: extragerea unor bilețele cu activități care să îi ducă la emoții pozitive, joc de rol, imaginarea unor scenarii care să le genereze stări de fericire, recompensarea participanților cu alimente dulci cu scopul de a resimți plăcere. De asemenea, aceștia vor primi ghiduri despre fericire și viață rațională, precum și broșuri cu descrierea tuturor tipurilor de emoții. Proiectul se va desfășura în perioada 14-17 mai. Vom avea câte 2 tururi pe zi, între orele 10:00-12:00, respectiv 17:00-19:00, iar fiecare tur va fi format din 10-12 participanți.

Avem nevoie de voturile voastre astfel încât să putem redescoperi împreună Clujul emoțiilor pozitive.